Sudan'ın Bağımsızlığının 61. Yıl Dönümü

Sudan'ın bağımsızlığının yıl dönümü düzenlenen resepsiyonla kutlandı İstanbul Başkonsolosu Mirghani: 'Tarihin derinliklerine kök salmış olan Sudan halkı ile Türk halkı ve hükümetlerimiz arasındaki kardeşçe ilişkilerimizin gücüne ve samimiyetine inanıyoruz. Bu ilerleme ve refahı daha da ileriye taşımaya kararlıyız'

Sudan'ın bağımsızlığını ilan edişinin 61'inci yıl dönümü İstanbul'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Ritz Carlton Oteldeki resepsiyonda, Sudan'ın İstanbul Başkonsolosu Emad Mirghani, konuklarını kapıda karşıladı. Türkiye ile Sudan'ın milli marşlarının okunması ve saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Mirghani, ülkesinin milli gününün kutlamasına katılan davetlilere teşekkür etti.

Kendilerine yakışanın, Sudan'ın bağımsızlığını kazanmak amacıyla hayatlarını feda eden tarihi kahramanları için saygı duruşunda bulunmak, ataları ve liderlerinin milli ruhlarını yüceltmek olduğunu belirten Mirghani, 'Sudan halkının ilerlemesi, refahı için kendilerini feda eden İsmail Al-Azhari, Muhammed Ahmed Mahjoup ve Ali Abdüllatif ve Abdülfadıl Almaz gibi sembollerin yüce milli ruhlarını selamlayıp yüceltmektir.' dedi.

Mirghani, Sudan toplumunun her kesimine minnettar olduğunu dile getirerek, 'Sudan halkının ve Sudan'ın gelişimi, onuru ve itibarı için kendilerini adayan herkesi tebrik ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Barışı ve sivil hayatı sürdürmek için Sudan Ulusal Diyaloğunun sonuçlarına müteşekkiriz.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan'da popülaritesinin çok yüksek olduğunu hatırlatan Mirghani, şunları kaydetti:

'Tarihin derinliklerine kök salmış olan Sudan halkı ile Türk halkı ve hükümetlerimiz arasındaki kardeşçe ilişkilerimizin gücüne ve samimiyetine inanıyoruz. Bu ilerleme ve refahı daha da ileriye taşımaya kararlıyız. Yeni yıl arifesinde Vodafone Arena'daki terör saldırısında hayatını kaybeden bütün masum terör kurbanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Bu bağlamda terörün her türlüsünü kınıyoruz. Allah ülkenizi ve milletinizi her türlü kötülükten ve zarardan korusun. Bu vesile ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bize sunduğu imkanlar için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'e ve aynı zamanda Türk halkına teşekkürlerimi sunuyorum.'

Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın da iştirak ettiği resepsiyona, İstanbul'daki bazı ülkelerin başkonsolosları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sudan Turizm Bakanı Muhammed Ebu Zeyd, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Başkonsolos Mirghani'nin Sudan Milli Günü dolayısıyla hazırlanan pastayı kesmeleriyle resepsiyon sona erdi.
Kaynak: AA