Siirt Ve Duhok Üniversiteleri Arasında İşbirliği Protokolü

Siirt Üniversitesi ile Duhok Politeknik Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İki üniversite arasında öğrenci, öğretim üyesi hareketliliği ve ortak proje çalışmalarını kapsayan protokolün imzalanması için düzenlen teröne, Irak'ın kuzeyindeki Duhok kentinde bulunan Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Mohsin Abdulazeez ile beraberindeki heyet, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve diğer yetkililer katıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erman, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak hedeflerini gerçekleştirmek için hızlı ve sağlam adımlarla çalışma yürüttüklerini söyledi.

Büyük misyonlarından birinin de uluslararası alanda faaliyet yürütmek olduğunu aktaran Erman, “Uluslararası fuarlar, ikili anlaşmalar, yoğun ziyaret ve tanıtım programlarıyla bu hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Yaptığımız bu anlaşma ile bölgede daha da etkin bir üniversite haline gelmeyi istiyoruz. Bu protokol sayesinde dışarıdan daha fazla öğrenci barındıran bir üniversite olmanın yanında Duhok Üniversitesi öğretim üyelerinin birikimlerinden faydalanmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Duhok Politeknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulazeez de 1992 yılında kurulan üniversite bünyesindeki 17 fakültede, 18 bin 067 öğrenci ve bin 260 akademik personelin görev yaptığını söyledi.

Yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdulazeez, şunları kaydetti:

'Biz aynı bölgenin, aynı kültürün, aynı dinin mensupları olarak bu anlaşmayı geç de olsa mukavele etmeyi sevindirici buluyorum. Bu anlaşma aramızdaki ilişkilerin daha da gelişmesi için bir basamak teşkil edecektir. Arzum bu protokolün kağıt üstünde kalmaması bir an önce etkin bir şekilde hayata geçmesidir.'

Konuşmaların ardından Prof. Erman ve Prof. Abdulazeez, karşılıklı olarak hazırlanan protokolü imzaladı.

Kaynak: AA