'Prens' Çocukları Bekliyor

Başkent Binicilik Kulübü, yarıyıl tatilinde keyifli zaman geçirmek isteyen öğrencileri ata binmeye çağırıyor Öğrencileri, bembeyaz rengiyle dikkati çeken 'Prens' isimli pony ve diğer atlar bekliyor Binici eğitmeni Uygur: 'Çocuklarımız zaten sürekli televizyon ve bilgisayar karşısındalar. Burada ise doğayla iç içeler. Enerjilerini daha rahat atabiliyorlar' 'İletişim problemi çeken ve güven eksikliği yaşayan çocuklar için de binicilik önemli bir terapi yolu'

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Pony atları, yarıyıl tatilinde şehrin stresinden uzak keyifli zaman geçirmek ve aynı zamanda spor yapmak isteyen öğrencileri bekliyor.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Başkent Binicilik Kulübü, spor merakı olan öğrencileri ata binmeye çağırıyor.

Tatilde keyifli zaman geçirmek isteyen öğrencileri ve ailelerini, bembeyaz rengiyle dikkati çeken 'Prens' isimli pony ve diğer atlar bekliyor.

Binici eğitmeni Şahnur Boybek Uygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sömestir tatilinin başlamasıyla taleplerin artığını belirterek, 'Aileler hazır böyle bir boşluk yakalamışken daha sık gelmek istiyorlar. Sömestir döneminde pony atlarımız, çocuklarımızı bekliyor.' dedi.

Çocukların teknolojiye bağımlı hale geldiğine dikkati çeken Uygur, 'Çocuklarımız zaten sürekli televizyon ve bilgisayar karşısındalar. Burası açık bir alan. Çocuğunuz kapalı alandan kurtulmuş oluyor. Doğayla iç içeler. Enerjilerini daha rahat atabiliyorlar.' diye konuştu.

'İletişim problemi çeken ve güven eksikliği yaşayan çocuklar için de binicilik önemli bir terapi yolu.' ifadesini kullanan Uygur, şunları söyledi:

'Sonuçta altınızda bir canlı var ve siz ona hükmediyorsunuz. Bu sporu onunla birlikte yapıyorsunuz. Onun duyguları size, sizin duygularınız da ona geçiyor. Böylelikle bir bütün oluyorsunuz. Ben de bir anneyim. Benim çocuğumun da iletişimle ilgili bir sıkıntısı var. Buraya getirdiğimde onu takip ediyorum; atlarla konuşuyor, onlara yemek yedirmeyi seviyor. Çocuklar böyle alışkanlıklar kazanıyorlar ve böylelikle kendilerine güvenleri geliyor.'

Uygur, çocuklara hayvan sevgisini de kazandırdıklarının altını çizerek, 'At, hayvan sevgisini başlangıçta en rahat öğrenebileceğiniz canlı. Çünkü siz ona yaklaştığınızda o da size yaklaşır.' diye konuştu.

- 'Şehrin stresinden uzaklaşmak istedik'

Çocuğuyla keyifli zaman geçirmek için binicilik kulübüne gelen Yalçın Reyhan ise 'Çocuğumun, yaşadığımız teknolojik hayattan uzak bir noktada spor yapmasını ve hayvan sevgisini kazanmasını istedim.' diye görüş belirtti.

Eşiyle birlikte avukatlık yaptığını anlatan Reyhan, 'Eşim ve benim için şehrin stresinden uzaklaşmak adına da burası çok ideal geldi. Bu nedenle biniciliği tercih ettik.' ifadelerini kulandı.
Kaynak: AA