Portekiz Savunma Komisyonu Heyeti Mecliste

Portekiz Savunma Komisyonu Başkanı Costa, Portekiz Parlamentosunun, İstanbul'da teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan bildirisini, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt'a sundu Yusuf Beyazıt: 'Teröristler arasında ayırım yapılmamalı, eğer samimi isek bütün terör örgütlerine karşı durmalıyız. Bu konuda, Portekiz'in bizim yanımızda olduğunu ve aynı düşündüğümüzü bilmekteyiz'

Portekiz Savunma Komisyonu Başkanı Marco Antonio Costa, Portekiz Parlamentosunun, İstanbul'da teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan bir bildiriyi kabul ettiğini belirterek, bu bildiriyi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt'a sundu.

Beyazıt, Marco Antonio Costa ve beraberindeki heyet ile görüştü.

Türkiye ve Portekiz arasındaki ilişkileri, bulunduğu noktadan daha ileriye götürme noktasında dileklerinin bulunduğunu belirten Beyazıt, iki ülke arasındaki karşılıklı üst düzey ziyaretlerin artarak devam etmesini istedi.

Yusuf Beyazıt, Portekiz'in, Türkiye'ye AB adaylığı sürecinde verdiği desteğin önemini vurgulayarak, bunun devamını beklediklerini ifade etti. Beyazıt, Türkiye ve Portekiz arasındaki karşılıklı ziyaretlerin artarak gelişmesini istediklerini bildirdi.

Portekiz'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye'ye verdiği destekten duydukları memnuniyetini dile getiren Beyazıt, Portekiz'in, milli iradenin, hukukun yanında yer aldığına dikkati çekti.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı Beyazıt, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Türkiye'nin 10 civarında terör örgütüyle eş zamanlı olarak mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Beyazıt, şöyle devam etti:

'Teröristler arasında ayırım yapılmamalı, eğer samimi isek bütün terör örgütlerine karşı durmalıyız. Bu konuda, Portekiz'in bizim yanımızda olduğunu ve aynı düşündüğümüzü bilmekteyiz. Bunun için Portekiz'e şükranlarımı ifade ediyorum. PKK terör örgütü olmasına rağmen, AB ve ABD'de terör örgütü olarak kabul edilmesine rağmen, bazen bu örgütün oralarda propaganda yapmasını anlamakta zorlanıyoruz.'

Beyazıt, Türkiye'de terör faaliyetlerinde bulunan örgütlerin silahlarının, batılı ülkelerin silahları olmasının Türkiye'yi rahatsız ettiğini belirterek, 'Değil milletvekili, insan olarak bile bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. 'Terörle mücadele ediyoruz' deyip, silah vermeyi anlayamıyoruz. Bu konuda Portekiz'in samimi düşüncelerinin Türkiye gibi olduğunun farkındayız.' ifadesini kullandı.

Portekiz Savunma Komisyonu Başkanı Costa da terörle ilgili görüşlerinin Türkiye ile aynı olduğunu, iki ülkenin birlikte terörün karşısında yer aldıklarını bildirdi.

Costa, Portekiz Parlamentosunun, İstanbul'da teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan bir bildiriyi kabul ettiğini belirterek, bu bildiriyi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt'a sundu.

Marco Antonio Costa, bu bildirinin, Portekiz Parlementosunun resmi deklarasyonu olduğunu, terörün kınandığı ve Türk halkı ile dostluklarının bir kez daha vurgulandığı bildiri olduğunu kaydetti.

Görüşmeye, Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de katıldı.
Kaynak: AA