Portekiz Meclisinden, İstanbul'daki Terör Saldırısına Kınama Bildirisi

Portekiz Parlamentosu, İstanbul'daki terör saldırısını kınayan bildiri yayımladı Bildiriden: 'Bu terör saldırısının amacı açıktır; korku salmak ve şiddeti yaymak. Bu, DEAŞ destekçilerinin düzenlediği bir grup saldırıdan biridir' 'Cumhuriyet Meclisi, İstanbul'da bir gece kulübünde 39 kişinin ölümüne ve 69 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını şiddetle kınar ve derin üzüntülerini bildirir'

Portekiz Cumhuriyet Meclisi, 39 kişinin öldüğü, 69 kişinin yaralandığı İstanbul'daki terör saldırısını kınayan bildiri yayımladı.

'İstanbul'daki terör saldırısı ile ilgili' başlıklı kınama kararı bildirisinde, yeni yıl arifesinde, İstanbul'da, 600 kişinin bulunduğu Reina Gece Kulübü'nde 39 kişinin öldürüldüğü ve 69 kişinin vurularak yaralandığı belirtildi.

Bu terör saldırısının, daha sonra eylemi üstlenecek olan DEAŞ'ın bayrağını taşıyan bir terörist tarafından gerçekleştirildiği ifade edilen bildiride, şunlar kaydedildi:

'Bu terör saldırısının amacı açıktır; korku salmak ve şiddeti yaymak. Bu, temel özgürlük ve hakları açıkça hedef alma amacını yerine getirmek üzere DEAŞ destekçilerinin düzenlediği bir grup saldırıdan biridir. Bu ve diğer saldırıların tartışmasız bir şekilde kınanması ve aynı şekilde saldırı altında olan temel özgürlük ve hakların kısıtlanması yerine, bu haklara daha çok değer verilmesi gerekmektedir. Bunun aksi, terör iddialarına boyun eğmek olacaktır.

Böyle bir durumda kurbanların aileleri ile mutlak dayanışma dile getirilmelidir. Dolayısıyla, Genel Kurulda toplanan Cumhuriyet Meclisi, İstanbul'da bir gece kulübünde 39 kişinin ölümüne ve 69 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısını şiddetle kınar ve derin üzüntülerini bildirir.'

Kaynak: AA