Mersin'de Sokak Hayvanları İçin Bakımevi

Sokak hayvanlarının ağaçlar arasında doğal bir yaşam sürmeleri için Kuyuluk Ormanı'nda 30 bin metrekarelik alana hayvan bakımevi yapılacak.

İçel'de sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve iyileştirilmesi amacıyla, Kuyuluk Ormanı'ndaki 30 bin metrekarelik alanda 'hayvan bakımevi' yapılacak.

Mezitli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, birçok yönüyle Türkiye'de bir ilk olması hedeflenen projede, hayvanların barınma evlerinden çok ağaçlar arasında doğal bir yaşam sürmeleri hedefleniyor.

Belediye tarafından Kuyuluk Ormanı içinde kiralanan 30 bin metrekarelik alanda yapılacak bakımevinde, sokak hayvanlarının bakımı ve tedavileri yapılacak, her yönden iyileştirilmeleri sağlanacak.

Hayvanseverlerin görüşleri alınarak hazırlanacak çalışmada bakımevini isteyen vatandaşlar ziyaret edip, hayvanlarla vakit geçirebilecek.

Bakımevinde, her türlü tetkik ve tedavinin yapılabilmesi amacıyla laboratuvar ve görüntüleme merkezi, muayene ve kontrol merkezi, bakımevine ilk gelecek olan hayvanların kontrolü amacıyla karantina bölümü, cerrahi müdahale odası, kısırlaştırma bölümü, yıkama ve tıraş gibi işlemlerin yapılabileceği temizleme bölümü ve sahiplendirme bölümü gibi farklı bölümler bulunacak.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sokak hayvanlarına gereken önemi vermek için çabaladıklarını belirterek, 'Sokak hayvanlarının tedavisi, bakımı ve sahiplendirilmesi amacıyla bir bakımevi açmaya karar verdik. Belediye olarak kiraladığımız bölgeye kurulacak bakımevi için projelendirme aşamasındayız. Sokaktaki dostlarımızın her türlü ihtiyacına cevap verecek bir barınma evini hizmete sokacağız.' ifadesinde bulundu.
Kaynak: AA