İkinci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu

İkinci Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu 1619 Şubat'ta yapılacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Turizm Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonunun iş birliğinde organize edilen 2. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nun, 16-19 Şubat tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, basın toplantısında, bu yıl ikincisi düzenlenecek ve toplamda 4 etapta yapılacak uluslararası bisiklet turunun, 16-19 Şubat'ta gerçekleşeceğini söyledi.

Ayrıca Adademir, bisiklet turunun, 16 Şubat'ta İskele-Karpaz arasında, 17 Şubat’ta Mağusa'da, 18 Şubat’ta Güzelyurt-Girne arasında ve 19 Şubat'ta da Lefkoşa'da koşulacağını belirtti.

Bisikletin diğer sporlardan farklı olarak bir yaşam şekli, eğitim, turizm, sağlık ve tanıtım aracı olduğunu vurgulayan Adademir, Fransa Bisiklet Turu’nun ülkeye sağladığı katkıları anlattı.

Etkinliğe 14 ülkeden 19 takımının katılmasını beklediklerini ifade eden Adademir, 15 Şubat'ta düzenlenecek ikinci basın toplantısı ve hoş geldin etkinliğinde bu rakamın tam olarak netleşeceğini dile getirdi.

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da KKTC'ye uygulanan izolasyon nedeniyle Kıbrıs Türklerinin dünyadaki spor etkinliklere katılmakta zorluklar yaşadığına değinerek, ülkenin iklim ve doğa koşularının bisiklet sporuna müsait olduğunu ve bunun tanıtım ile turizme büyük katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA