Gaziantep'te Tarım Ve Gıda Fuarları Açılacak

Gaziantep'te, 8. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı (GAPTARIM) ve 13. Gıda Fuarı (GAPFOOD) 26-29 Ocak'ta düzenlenecek.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan açıklamaya göre, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde 26-29 Ocak tarihlerinde açık kalacak fuarlara, 180 firma markalarıyla katılacak.

Fuanda, Gaziantep'in yanı sıra Adana, Adıyaman, Aksaray, Ankara, Düzce, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kilis, Konya, Kocaeli, İçel, Samsun, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'dan gelecek firmalar, tarım makinaları, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri ve gıda ürünlerini sergileyecek.

Eş zamanlı düzenlenen fuarlar, çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Fuarlar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gaziantep Ticaret Borsası, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Veteriner Hekimler Dayanışma Derneği, Gaziantep Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından '3. Geleneksel Buzağı Güzellik Yarışması' ve '3. Geleneksel Kuzu ve Oğlak Güzellik Yarışması' yapılacak.

Bu yıl 100 bin ziyaretçinin beklendiği fuarlar, 4 gün boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerinin, Gaziantep ve ülke ekonomisine katkılarının büyük olduğunu ifade etti.

Dünya nüfusunun artmasının, gıdaya olan ihtiyacı her geçen yıl daha da önemli hale getirdiğini belirten Konukoğlu, Türkiye'de bu sektörlere verilen desteklerin artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

'Hükümetimiz özellikle son dönemde bu sektörlere gereken desteği veriyor. Bu oldukça güzel bir gelişme ancak bu desteklerin daha da artarak devam etmesi üreticilerimiz ve çiftçilerimizi katma değeri yüksek ürünler üretmeye yönlendirecek. Ülke olarak hedeflerimize ancak güç birliği yaparak ulaşabiliriz. Yeni, kaliteli ve katma değeri yüksek ürünlerin üretici ve tüketicilerle buluşacağı fuarlarımızın hayırlı olmasını diliyor, fuarların düzenlenmesinde emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'

Kaynak: AA