Gaziantep'te Şehitler Ve Gaziler Adına Orman Kurulacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Gaziantep Temsilciliği ve Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneğince şehit ve gaziler adına orman oluşturulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yetkinşekerci, şu günlerde vatan ve millet için canını feda etmiş şehit ve gazileri unutmayacaklarını anlatarak, 'Bu projemizle her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istedik.Devletimiz her zaman şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenip onlara destek oldu. Bizler de bu projeyle birlikteliğimizi pekiştirmek ve her zaman ailelerin yanında olduğumuzu hatırlatmak istedik. Şu ana kadar Gaziantep'te birçok şehit ailesini ziyaret ettik ve devam etmekteyiz.' ifadelerini kullandı.

Gelecek nesiller için vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehit ve gazilere olan minnetlerini bir nebze de olsa, kalıcı ve somut hale getirmek istediklerini aktaran Yetkinşekerci, 'Gazi şehrin şehit ve gazi evlatları olarak her zaman bu ailelerin yanında olacağımızı tekrar ederken toplumsal hafızaya da bir miras bırakmak istiyoruz.' açıklamasında bulundu.

Gaziantep'te 253 şehidin ve 164 gazinin adına 'Şehit ve Gaziler Aile Ormanı' oluşturacaklarını vurgulayan Yetkinşekerci, dikilen fidanlara şehit ve gazilerin isimlerinin verileceğini kaydetti.

Öte yandan yetkililer, bir süre sonra halkın ziyaretine açılacak ormana dikilecek fidanlar için hazırlanan sertifikaları ziyaret ettikleri şehit aileleri ve gazilere takdim etti.

Kaynak: AA