Adana'daki Cinayet

Ortak kullandıkları içme suyunun vanasını kapattığı iddiasıyla tartıştığı ev sahibini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana'da ortak kullandıkları içme suyunun vanasını kapattığı iddiasıyla tartıştığı ev sahibini tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kişi hakkında müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Mithatpaşa Mahallesi'nde 12 Aralık 2016'da meydana gelen olayla ilgili cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcı tutuklu Bekir Os (64) hakkında kiracısı 39 yaşındaki Mehmet Sadi Can'ı öldürdüğü gerekçesiyle 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame mahkeme heyetince yapılan incelemenin ardından kabul edildi.

İddianamede, sanık Os'un tutuklandığı mahkemede verdiği savunmasına da yer verildi.

Suyun kesik olduğunu görünce vanayı açmaya indiğini belirten Os, kiracısını nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

'Vanayı elime aldığımda Mehmet kapıda bekliyordu. Evin içine girdim. Elbisemi giyip televizyonun yanındaki çantadaki silahım ile 2 şarjörü yanıma aldım. Şarjörlerde 7'şer tane mermi vardı. Birini tabancaya taktım. Diğerini de pantolonumun cebine koydum. Merdivenlerden inerken Mehmet'in elini beline götürüp bana silah çektiğini gördüm. Silahla ateş etmeden ben ona ateş ettim. Elindeki silah yere düştü. Arka arkaya 7 el ateş ettim. Yanından geçerken 'Ah' diye inledi. Kafasına da sıkacaktım, vicdanım el vermedi. Kaçtım. Yakınlarıma bir şeyler yaparlar diye korkup polise teslim oldum.'

İddianamede, katil zanlısı Os'un elinde antimon kalıntılarına rastlandığı, öldürülen Can'a ait el svaplarında ise antimona rastlanmadığı ve olay yerinde tabanca bulunmadığı belirtilerek, 'Şüphelinin savunmasının kendisini suçtan kurtarmaya yönelik savunma olarak değerlendirildiği, şüphelinin belli bir plan dahilinde tasarlayarak öncesinden edindiği ruhsatsız silahı ve mermileri temin ettiği, olay günü de maktulü bekleyerek, eline aldığı şarjörlerle oturduğu evden aşağıya doğru inerek merdivenlerden suyu kapatan kiracısı Mehmet Sadi Can'ı tasarlayarak ateş edip öldürdüğü tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.' denildi.

Adana'da 12 Aralık 2016'da 58234 Sokak'taki evin ikinci katında oturan Bekir Os (64), alt katında yaşayan kiracısı Mehmet Sami Can ile ortak kullandıkları içme suyunun vanasını kapattığı iddiasıyla tartışmış, çıkan kavgada Bekir Os, tabancayla Can'ı öldürdükten sonra polise teslim olmuştu.

Kaynak: AA