Viranşehirli Çiftçilere Tarım Sigortaları Anlatıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesin de Viranşehirli çiftçilere Tarım Sigortaları Havuzu hakkında bilgi verildi.

Viranşehirli Çiftçilere Tarım Sigortaları Anlatıldı
Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda, Viranşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Tarım sigortaları Havuzu (TARSİM) Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği "Üreticimiz İstedi TARSİM gerçekleştirdi" başlıklı toplantı düzenlendi.

Viranşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü organize ettiği toplantıya TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdar Doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr Siraç Yolcu, Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa Ekinci, Ziraat Mühendisleri Onursal Başkanı İbrahim Şehmusoğlu, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdar Doğan TARSİM tarım sigortaları sisteminin üreticilere sağladığı katkı ve imkanları dile getirerek, sigortanın günümüzde her sektörde uygulandığını belirtti.

Tarımın iklimden etkilendiğini dolaysıyla tarım sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerinde bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Doğan, "2017 yılında yeni uygulamalar hayata geçti. Bu uygulamalardan biri de üreticilerin merakla beklediği İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasıdır. Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır. Başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri He hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık Sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin yüzde 60’ı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkanları da sunuluyor. Üreticilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistem i’ne kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Son olarak çiftçilerimizin tarım sigortasını bir an önce yaptırması çağrısında bulunuyorum" dedi.

Toplantı söz alan çiftçilerin sorularına verilen cevaplar ile son buldu.
Kaynak: İHA