Muş'ta Şehit Polis Yılmaz İçin Mevlit Okutuldu

Muş İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Müftülüğü, İstanbul Beşiktaş'taki hain saldırıda şehit olan çevik kuvvet polisi Murat Yılmaz için mevlit okuttu.

Zafer Mahallesi'ndeki Salih-Muhlise Çağlayan Camii'nde gerçekleşen mevlit programında Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yapan İl Müftüsü Alettin Bozkurt, şehitliğin önemine değindi.

Şehitlere ölü denmemesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, şöyle konuştu:

'Peygamberlik, nübüvvet, sıddıklık vasfından sonra en yüce mertebe Allah yolunda şehit olmaktır. Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz farkında değilsiniz' buyurmuştur. Bir başka ayeti kerimede de Peygamber Efendimize hitap ederek 'Ölüler sanma diyor, onlar diridirler. Biz Allah yolunda öldürüldük, canımızı verdik, siz de bizden sonra sakın ha normal ölümle ölmeyiniz. Siz de Allah yolunda şehadetinizi isteyiniz ve şehit olarak ölünüz. Onlara korku yoktur ve mahzun da olmazlar.'

Programa, Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, kamu kurum amirleri, emniyet mensupları, şehit Yılmaz'ın ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA