Evde Eğitim Alan Öğrencinin Karne Sevinci

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu bir süre yatağa bağımlı hale gelen ve evde eğitim alan 12. sınıf öğrencisi Erkan'ı öğretmenleri evinde ziyaret ederek karnesini verdi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, geçirdiği trafik kazası sonucu bir süre yatağa bağımlı hale geldiği için evde eğitim alan 12. sınıf öğrencisi Büşra Erkan, evde karne sevinci yaşadı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Erkan, Kızıltepe-Viranşehir karayolunda, 30 Kasım 2016'da, yolun karşısına geçerken bir tırın çarpması sonucu kalça, omuz ve ayaklarında meydana gelen kırıklar nedeniyle yaklaşık bir yıl yatağa bağımlı kaldı. Erkan, evde eğitim hizmeti sayesinde derslerinden de geri kalmadı. Haftada 14 saat evde eğitim alan Büşra Erkan'ı öğretmenleri ziyaret ederek evde karnesini verdi.

Karnesiyle beraber takdir ve onur belgesi de alan Erkan, yaklaşık 1,5 ay önce kaza geçirip sonra ameliyat olduğunu söyledi.

Evde kendisine eğitim hakkı verildiğini belirten Erkan, şöyle konuştu:

'Evde eğitim aldım, şimdi de karnemi aldım. Karnem de iyi herkese teşekkür ederim. Öğretmenlerim karnemi getirince sevindim.'

Kızıltepe Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü İmran Tekin de trafik kazası geçiren Erkan'a karnesini evde vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu güzel gününde Erkan'ı yalnız bırakmama adına ziyarette bulunduklarını ve karnesini verdiklerini kaydeden Tekin, Bakanlığın güzel bir hizmeti sayesinde Erkan'ın eğitimden uzak kalmadığını aktardı.

Tekin, 'Kızımız düzenli bir şekilde derslerini almakta ve bu nihai başarı karnesine de çok güzel bir şekilde yansımış. Takdir belgesiyle ödüllendirildi. Kendisine tekrar acil şifalar diliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA