Türkiye İİT'ye Bağış Taahhüdünü Yerine Getirdi

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İİT'ye 2 milyon dolarlık bağış taahhüdünü yerine getirdi İİT Genel Sekreteri Useymin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk hükümetine teşekkür etti.

Türkiye, geçen yıl nisan ayında İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 13. İslam Zirvesi'nde organizasyona taahhüt ettiği 2 milyon dolarlık bağışı ödedi.

İİT Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, İİT'nin kurucu üyesi Türkiye'nin, Genel Sekreterliğe 1,8 milyon dolar, İslam Dayanışma Fonu ile Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu'na da 100'er bin dolar bağışta bulunduğu belirtildi.

İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetine bu cömert bağış için en derin teşekkürlerini sunduğu kaydedilen açıklamada ayrıca Useymin'in, Türkiye'nin İİT'nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda kararlı bir tutum sergilediği ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Suudi Arabistan'ın Cidde kentine yaptığı ziyaret sırasındaki ikili görüşmelerinde İİT Genel Sekreteri Useymin, Türkiye’nin bu katkılarından dolayı Çavuşoğlu’na da teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nisan 2016'da İstanbul'da düzenlenen İİT 13. İslam Zirvesi'ndeki 'İİT'ye Destek Bağışları Oturumu'nda' yaptığı konuşmada, 'Türkiye olarak biz 2 milyon dolarlık bir katkıyla İslam İşbirliği Teşkilatı'na böyle bir bağışta bulunacağız. Bunun 1,8 milyon doları Genel Sekreterliğe, 100 bin doları İnsan Hakları Komisyonuna, 100 bin doları İslami Dayanışma Fonuna olmak üzere teşkilata, toplam 2 milyon dolar gönüllü katkı taahhüdümüzü açıklıyoruz.' demişti.
Kaynak: AA