Kayseri Bilim Merkezini 26 Günde 15 Bin Kişi Ziyaret Etti

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK işbirliğiyle 52 milyon lira yatırımla kurduğu kayseri Bilim Merkezi, açıldığı 4 Aralık'tan bu yana 15 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Bilim Merkezi'nin her yaştan ziyaretçilerinin bilime olan merakını uyandırarak, bilimi teoriden pratiğe dönüştürmek suretiyle geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesi hedefiyle kurulduğunu belirtti.

Bilim merkezinin özellikle çocukları ve gençleri sanal alemden kurtaracağını ifade eden Çelik, Kayseri Bilim Merkezi'nin, herkeste heyecan ve merak uyandıran bir çekim merkezi olacağını ve Kayseri'de bilim alanında bir altyapı oluşacağını dile getirdi.

Çelik, merkezi açıldığı 4 Aralık'tan bu yana 15 bin kişi tarafından ziyaret edildiğine işaret ederek, bilim merkezinin kısa sürede büyük ilgi görmesinin, yapılan yatırımın ne denli yerinde olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde 50 bin metre kare açık, 10 bin metrekare kapalı alanda kurulan Kayseri Bilim Merkezi, düzenlene toplu açılış töreniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınmıştı.

Kaynak: AA