15 Temmuz Resim Şiir Ve Kısa Film Yarışması

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yalova İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Resim, Şiir ve Kısa Film Yarışması'na 500 kişi başvurdu.

TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yarışmaya katılım süresinin dolduğunu belirtti.

Yarışmanın jüri üyelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlendiğini belirten Özyılmaz, '15 Temmuz Resim, Şiir ve Kısa Film Yarışmasının ön elemesi yapıldı. TÜGVA İl Temsilciliği olarak Altınova'dan Armutlu ilçesine kadar Yalova'da ortaokul ve liselerden katılımın olduğu yarışmanın başvuru süresi doldu. Yarışmaya 500 kişi başvurdu. Resim, şiir ve kısa film yarışmamızın ön elemeleri Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Ön eleme heyecanının ikinci etabı da yine aynı okulda yapılacak. Desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Memur-Sen'e ve basın kuruluşlarına teşekkür ederiz.' dedi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenecek yarışmanın gala gecesine Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen Şerife Boz, İBB Gazisi Üzeyir Civan, darbenin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Savaş Halisdemir, tankın altına yatıp ölmeyi bekleyen Metin Doğan ve havaalanı gazisi Musa İlhan katılacak ve o gece yaşadıklarını anlatacak.

11 Ocak'ta düzenlenecek gecede yarışmada dereceye girenlere ödülleri de takdim edilecek.

Kaynak: AA