TBMM'de Kabul Edilen 'Torba Yasa'

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: 'Yatırımcılar için getirilen vergi ve harç muafiyeti, yeni yatırımların önünü açacaktır'.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, TBMM'de kabul edilen 'torba yasa' ile yatırımcılara getirilen vergi ve harç muafiyetinin yeni yatırımların önünü açacağını bildirdi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Oda olarak geçen ay üyeleri için başlattıkları 'KOBİ'lere nefes kredisi'nde üst limiti 50 bin liradan 100 bin liraya çıkardıklarını belirtti.

Toplamda 70 milyon liralık kaynağı üyelerin hizmetine sunacaklarını kaydeden Erdoğan, TBMM'de kabul edilen 'torba yasa' hakkında da değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, 'torba yasa' ile borçların yeniden yapılandırılması başvurusu yaptığı halde ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyenlerin borçlarını 2017 yılı Mayıs ayı sonuna kadar ödeyebileceğini hatırlatarak, şunları aktardı:

'Bankaların kara listesine girenlere yönelik sicil affı ile finansmana erişimdeki en büyük engel ortadan kaldırılmıştır. Yatırımcılar için getirilen vergi ve harç muafiyeti, yeni yatırımların önünü açacaktır. Ticari hayatı kolaylaştıracak bu düzenlemeler için Hükümetimiz ve Meclisimize teşekkür ediyoruz.'
Kaynak: AA