MEB, 10. Çukurova Kitap Fuarı'nda

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığı, 2023 Kitap Projesi kapsamında basılan 18 klasik eseri 10. Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşturdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığı, 2023 Kitap Projesi kapsamında basılan 18 seçkin eseri, 10. Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucuyla buluşturdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Çukurova 10. Kitap Fuarı'na MEB Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığı, 2023 Kitap Projesi kapsamında basılan 18 eserle katıldı.

Dünya ve Türk edebiyatının seçkin örnekleri ve araştırma-inceleme kitapları, kitapseverlerin beğenisine sunuldu. Söz konusu kitaplar arasında Nihat Sami Banarlı'nın 'Resimli Türk Edebiyatı Tarihi', Ziya Gökalp'ın 'Altın Işık', Eflatun Cem Güney'in 'Masallar' ile dünya klasiklerinden 'Hermann'la Dorothea', Şark-İslam klasiklerinden 'Leyla ile Mecnun' gibi eserler yer aldı.

Tasarım ve içerik olarak çağdaş yayıncılığa uygun, pedagojik ve estetik özelliklerin ön planda tutulduğu, okuma kültürüne katkıda bulunacak bir anlayışla yeni baştan hazırlanan eserlere kitapseverler ilgi gösterdi.

Açıklamaya göre MEB Kültür Yayınları, yakında basılacak 40 yeni eserle, okuyucularla buluşmaya devam edecek.
Kaynak: AA