Kuveyt'te 'Fintas Group' Davası

Kuveyt İstinaf Mahkemesi aralarında Emirin yeğeninin de bulunduğu 5 kişi hakkında verilen 5'er yıl hapis cezasını onayladı.

Kuveyt İstinaf Mahkemesinin aralarında Emirin yeğeninin de bulunduğu 5 kişi hakkında verilen 5'er yıl hapis cezasını onayladığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstinaf Mahkemesinin yerel basında 'El-Fintas Group' olarak bilinen davada, Kuveyt Emirine hakaret ve yalan haber yayma gerekçesiyle Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın yeğeni Azbi Fahd el-Ahmed es-Sabah, Ahmed ed-Davud es-Sabah, Halife el-Ali es-Sabah, avukat Abdulmuhsin el-Atiki ve avukat Fellah el-Hacraf'a 5'er yıl ve Suud el-Usfur'a verilen bir yıl hapis cezasını onayladığı belirtildi.

Mahkeme, duruşmada Meşari Buyabis, avukat Muhammed el-Casim, Yusuf eş-Şemlen,Yusuf es-Sabah, Ahmed Seyyar ve Cerah ez-Zureyfi'nin beraatlarını teyit etti.

Kuveyt Ceza Mahkemesi sanıklar hakkındaki kararını 30 Mayıs 2016'da vermişti.

Kuveyt'teki 'Fintas Group' davası, 2 Nisan 2015'te 'Kuveyt Olmayan Ülke' koduyla başlayan numaradan cep telefonlarına gelen mesajda, WhatsApp programı kanalıyla oluşturulan 'El-Fintas' grubun, ülkede darbe yapmak üzere yönetime karşı komplo kurduğunu içeriyordu.

El-Fintas, başkent Kuveyt'ten 26 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil kentinin adı.

Kuveyt parlamentosu, 6 Mayıs 2015'te gerçekleşen haftalık oturumunda, konunun savcılığa sevk edilmesi ve grup üyelerinin kimliklerinin açıklanması önerisinde bulunmuştu.

Kaynak: AA