Görme Engelli Aşçı Hünerlerini Sergiledi

Engellilerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçen görme engelli aşçı Tuncel, 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında hünerlerini sergiledi.

Engellilerin sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçen görme engelli aşçı Namık Tuncel, 'Engelsiz Hayat Projesi' kapsamında hünerlerini sergiledi.

Maltepe Kadın Girişimcilik Mutfak Atölyesinde Maltepe Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında, engellilerin yaşadığı sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Balıkesir'den yola çıkan Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Derneği Koordinatörü görme engelli aşçı Namık Tuncel ile Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç bir araya geldi.

Etkinlikte hünerlerini sergileyen aşçı Tuncel'e, Maltepe Belediye Başkanı Kılıç da gözlerini kapatarak eşlik etti.

Daha sonra basına açıklamada bulunan Tuncel, 'Ben Engel Tanımam'' diyerek Türkiye genelinde engellilerin sorunlarına dikkati çekebilmek için yola çıktığını belirterek, şöyle devam etti:

'Başkan Kılıç gibi insanlar, hem engellilerin sorunlarının çözümünde hem de sosyal yaşamda var olmaları konusunda umut oluyor. Bugün bu etkinlik için Maltepe'nin seçilmesi tesadüf değil. Maltepe'de engelsiz bir yaşam için çok önemli çalışmalara imza atıyor. Bu projede sizlerle işbirliği yaptığım için mutluyum.'

Kılıç da etkinlik sayesinde engellilerin yaşadığı sorunları daha iyi anladığını belirterek, şunları söyledi:

'Ne yazık ki toplum olarak engellileri anlamak konusunda eksikliklerimiz var. Onlara acıyan gözlerle bakmak yerine hayata tutunma çabalarına ve mücadelesine destek olmalıyız. Bugün burada onların sıkıntılarını bizzat yaşayarak, empati kurarak daha iyi anlama fırsatı bulduk. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Engelsiz bir yaşam için öncelikle empati kurmaya ve birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var.'
Kaynak: AA