Genç Yayıncılar İçin 'Editörlük Atölyesi' Düzenlenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisinin, yayıncılığa ilgili duyan gençler için düzenlediği atölyenin 2. dönemi 4 Mart'ta başlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisinin düzenlediği Editörlük Atölyesi'nde 2. dönem 4 Mart'ta başlayacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yayıncılığa ilgi duyan gençler için gerçekleştirilen atölye, sektörün 'mutfak kısmı' olarak nitelendirilen editörlük mesleğinin içeriği, temel mantığı, teknik incelikleri ve ahlaki kuralları hakkında bilgi sahibi olmak ve bu meslek dalında kendilerini geliştirmek isteyen 18-25 yaş arası gençlerin katılımına açık olacak.

Ücretsiz düzenlenecek 6 haftalık atölye programına katılım 60 kişiyle sınırlı kalacak. Ön başvuru yapanlar daha sonra mülakata tabi tutulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisinin Saraçhane'deki binasında pratik eğitimin de verileceği atölye programının sonunda, sürekli katılım sağlayan kursiyerler katılım belgesi almaya hak kazanacak.

Atölye programının 2. döneminde devamlı katılım sağlayamayanlar için ikmal dersleri yapılmayacak, mücbir sebep olmaksızın devamsızlık yapan kursiyerler katılım belgesi alamayacak.

Temel ve üst düzey editörlüğe ilişkin hızlandırılmış kurs niteliği taşıyan atölye programı, 4 Mart'ta başlayacak. Programa katılmak isteyenler 10 Şubat'a kadar başvuruda bulunabilecek.
Kaynak: AA