ÇKA'dan '2. Çukurova'nın Renkleri' Fotoğraf Yarışması

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından bölgenin önde gelen derneklerinin de desteğiyle “2. Çukurova’nın Renkleri” fotoğraf yarışması düzenleniyor. Ulusal çapta düzenlenen yarışmaya amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçıların 21 Nisan 2017 tarihine kadar başvuruda bulunabileceği bildirildi.

Coğrafi, kültürel değerleri, tarihi ve turistik zenginlikleri ve tabiat varlıklarının ülke genelinde tanıtılması; bölgenin turizm potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada temel kriter, fotoğrafların Adana ve İçel il sınırlarında çekilmiş olması.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu yarışmanın temel hedeflerini, “Çukurova’nın güzelliklerini ve burada gerçekleştirilen çeşitli aktiviteleri anlatan fotoğrafların katılacağı yarışma ile ilgili temel hedefimiz Adana ve İçel’in içinde bulunduğu Çukurova’nın, turizmin her çeşidine hitap eden, zengin bir tarihi geçmişe sahip; özgün kültürel değerleri bulunduran; eşsiz ve güzel bir doğası bulunan; her yönüyle güzel, ilgi çekici, canlı bir bölge imajını güçlendirmek ve kayıt altına almaktır” şeklinde açıkladı.

Katılımın ücretsiz olacağı “Çukurova’nın Renkleri 2” adıyla düzenlenen fotoğraf yarışması ulusal çapta amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılara açık olacak. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Adana ve İçel’de sergilenerek, fotoğrafseverlerin beğenisine sunulacak.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından onaylanan yarışma ile ilgili tüm detaylı bilgilere ÇKA ve TSFS internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.
Kaynak: İHA