Bitlis Medeniyet Platformunda Görev Değişikliği

Bitlis’te 60 sivil toplum kuruluşunun (STK) birleşerek oluşturduğu Bitlis Medeniyet Platformunda görev değişikliğine gidildi.

Bitlis Medeniyet Platformunda Görev Değişikliği
Bitlis’te sivil bir güç oluşturmak ve sorunların tartışılarak çözüm yolları bulunması amacıyla oluşturulan Bitlis Medeniyet Platformu, Bitlis Öğretmenevinde düzenlediği toplantıyla görev değişikliğine gitti. Platformun kuruluşu ile birlikte dönem sözcülüğü görevini yürüten Bitlis İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz, görevi yeni dönem başkanı seçilen Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Başkanı Kadir Köstekçi’ye devretti.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz, STK’lar olarak oluşturdukları güç birliği ile kısa sürede güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Bitlis Medeniyet Platformunun bundan sonrada çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini kaydeden Cengiz, görev süresince kendisinden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürleri ileterek, dönem başkanlığına seçilen HUDER Başkanı Kadir Köstekçi’ye başarı dileğinde bulundu.

HUDER Başkanı Kadir Köstekçi ise, dönem başkanlığını layıkıyla yerine getiren İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz’e katkı ve çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti. Bitlis Medeniyet Platformu olarak yeni dönemde de çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Köstekçi, "Amacımız sivil toplum temsilcileriyle güç birliği yaparak ortak hareket etmektir. Bu anlamda dini hassasiyet taşıyan bir nesil yetiştirme, eğitim faaliyetlerinde bulunma, gençliği kötü alışkanlıklarından kurtarmak için faaliyetlerde bulunma, mevcut nesille ilgili bilinçlendirme faaliyetleri içerisinde olacağız. Ayrıca bu kapsamda yine seminer, sempozyum, panel, konferans programları düzenlemeye de devam edeceğiz. Ülke meselelerinde ise diğer platform, dernek, federasyon ve konfederasyonlar ile hareket ederek, milli ve manevi değerlerin korunması ve geleceğe taşınması yönünde çaba göstereceğiz. Tüm bunların yanında Bitlis’teki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, Bitlis’in sorunları ile bu sorunların çözüm yollarına ilişkin alternatif yöntemler üretmek amacıyla belirli zamanlarda toplantılar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA