Diyanet'ten Kitap Tadında Takvim

Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kez 2017 için, Hadisi Şerifler ve tarih notlarının yanı sıra Türk Edebiyatı'nın ölümsüz ozanlarının şiirlerinin de bulunduğu 'kitaptakvim' hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 için sayfalarında edebi eserlerin bulunduğu 'kitaptakvim' hazırladı.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve bu yıl ilk kez basılan 'kitaptakvim'de, Hadis-i Şerifler ve tarih notlarının yanı sıra okuma alışkanlığını teşvik için Türk Edebiyatı'nın ölümsüz ozanlarının şiirlerine yer verildi.

Kitap biçiminde ve masa takvimi şeklinde hazırlanan takvimin sayfalarında Diyanet İşleri Başkanlığının süreli ve basılı yayınlarında yer alan makaleler, hikayeler, deneme, hatıra, söyleşi, resim ve karikatürler bulunuyor.

Takvimin, 'Bir edebi eserin tadına varabilmek için ondaki olağanüstü titizliğin farkına varmak gerekir.' cümlesiyle başlayan ön söz niteliği taşıyan ilk yaprağında, insanların, okuma açlığını gidermek için yollar aradığı belirtiliyor.

Okumaya zaman ayıramayacak kadar çok sayıda mazeret üretilse de hayatı daha iyi algılayabilmeye yardımcı olacak görme ve anlama yetisini güçlendirecek pencerelere ihtiyaç olduğu bildirilen ön sözde, bir ilk olma özelliği taşıya takvimin de bunun için hazırlandığı bilgisine yer veriliyor.

'Sürdürülebilir okuma alışkanlığının kazandırılması ve okuma alışkanlıklarına ilişkin edinilen becerilerin, toplumda bir yaşam biçimine dönüştürülmesi için tasarlandı.' ifadesine yer verilen ön söz, 'Aşina olduklarımızı yeniden keşfetmek üzere, okudukça çoğalan sevgiler için...' cümlesiyle tamamlanıyor.
Kaynak: AA