Omuz Ağrısına Artroskopi İle Son

Artroskopi ile omuz ameliyatı olan hastalar bir günde taburcu ediliyor.

Omuz Ağrısına Artroskopi İle Son
Omuz ağrılarının günümüzde yaygın olduğunu ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Saylık, “Sağ omuz ağrısında akciğer, safra rahatsızlığı ihtimali göz önüne alınır. Sol omuz ağrısı ise kalp, akciğer, boyun, sırt kaynaklı olabilir. Bunlardan kaynaklı bir ağrı yoksa ilaç ve fizik tedavi, eklem içi ve çevresi enjeksiyon uygulamaları, açık cerrahi ve artroskopi dediğimiz kapalı ameliyat uygulanır. Buna ortopedi uzmanı tarafından fiziki muayene yapıldıktan sonra karar verilir” diye konuştu.

MR veya kan tetkiki gibi artroskopi ile de teşhis konulalabileceğini anlatan Saylık, “Artroskopi tedavisiyle omuz eklemine kamera ile girilmektedir. Kapalı bir yöntem olduğundan bir günde taburcu olma imkanı sağlar. Ameliyat süreci kısa ve kanamasızdır. Erken hareket ve erken işe dönüş imkanı sağlar. Ameliyat sonrası dönem daha ağrısız ve konforlu geçer. Tecrübeli ve sık artroskopi uygulayan ortopedistler tarafından yapıldığında istenmeyen sonuçlar oluşmaz. Omuzdaki problemlere ne kadar çabuk ve doğru tedavi uygulanırsa iyileşme i o kadar hızlı olur” dedi.

Artroskopi için omuzdan iki tane kesi yapıldığını belirten Saylık, “Hasta yaş grubu 20’li yaşlardan 70’li yaşlara kadar oluşabilmektedir. Genç yaşlarda genellikle omuz çıkıklığı veya tramvaya bağlı olurken, orta yaş grubunda ise günlük faaliyetler sebebiyle omzun daha fazla hasar görmesine bağlı oluşan birtakım sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Günümüzde teknolojinin bize sağladığı imkanlarla artroskopiyi çok daha sık uygulayabiliyoruz. Spor yapanlar için bu teknik çok faydalı. Çünkü sporcu bir an önce sağlığına kavuşmak istiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA