Öğrencilere 'Alo 182' Eğitimi

Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ‘Alo 182’ merkezi hekim randevu sisteminin (MHRS) daha etkin ve verimli kullanılması amacıyla Taşova ve Gümüşhacıköy ilçelerindeki ortaokullarda öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

Öğrencilere 'Alo 182' Eğitimi
Öğrencilere sistemin AB tarafından kabul edilen 20 temel kamu hizmetinden biri olduğu ve halen kamu hastanelerinin randevu sistemlerini bir merkezden yöneten dünyadaki ilk ve tek sistem olduğunun hatırlatıldığı eğitimlerde rahatsızlandıklarında neden MHRS ile randevu alarak muayene olmaları gerektiği ile randevu alma yolları anlatıldı.

Çocukların zamanı yönetebilmesinin erken yaşlardan itibaren onlara kazandırabilecek bir beceri olduğunu belirten Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Faruk Tonga, “Bu vesileyle, öğrencilerimize verilen bu eğitim sayesinde küçük yaşlardan itibaren edinecekleri zamanı yönetme alışkanlıklarının, başta kendi anne babaları olmak üzere toplumu daha kolay şekillendirebileceği ve bu tip uygulamaların işlerliğinin daha da yaygınlaşacağı kanaatindeyiz. Zira MHRS uygulamasının en önemli amacı hasta memnuniyetini artırmak ve değerli olan zamanın hastane koridorlarında harcanmamasının önüne geçilmesidir” dedi.

MHRS’yi kullanarak birliğe bağlı sağlık tesislerinden randevu alan yaklaşık 100 hastadan 25’ inin randevusuna gelmeyip hizmette aksamalara sebebiyet verdiği gibi randevu kapasitesinde de gereksiz bir doluluğa sebep olduklarını vurgulayan Tonga, “Bu kapsamda sağlık tesislerimizden hizmet almak isteyen tüm vatandaşlarımızı MHRS’den randevu alarak muayene olmaya ve çeşitli sebeplerle randevusuna gelemeyecek durumdaki vatandaşlarımızı da randevularını iptal etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA