Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklanan Şahıs Beraat Etti

Samsun’da evinde bonzai ele geçen ve uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan şahıs, yargılandığı mahkeme tarafından beraatine ve tahliyesine karar verildi.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklanan Şahıs Beraat Etti
Olay, İlkadım ilçesinin Saitbey Mahallesi’nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evinde yapılan aramada bonzai ele geçen ve uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan 34 yaşındaki K.K.’nin hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık K.K., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Kimseye uyuşturucu satmadım. Uyuşturucu ticareti iddiaları yalandır. Evde ele geçtiği iddia edilen 42 gram bonzaiden 31 gramı eşimin kullandığı ada çayıdır. Ele geçen 11 gram bonzai bana aittir ve kendim içmek için bulunduruyordum. Kimseye uyuşturucu satmadım ve uyuşturucu içtiğim için de pişmanım" dedi.

Savcı, ele geçtiği iddia edilen 42 gram bonzaininin 31 gramının uzman kişilerce uyuşturucu olmadığının tespit edilmesini de göz önünde bulundurarak, K.K.’nin uyuşturucu sattığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatini ve tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti K.K.’nin beraatine ve tahliyesine karar verdi.
Kaynak: İHA