Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Faaliyetleri

Ünye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ümit Özkan, kooperatif olarak bir yılda ortaklarına 17 milyon 500 bin lira kredi kullandırdıklarını söyledi.

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 55 yıllık kooperatifin, 2016 yılında yaşanan artışla ortak sayısının 655’e yükseldiğini söyledi.

Kooperatif olarak ortaklarına kredi kullandırma oranının arttığını belirten Özkan, '2015 yılı içerisinde Halk Bankası Ünye Şubesi’nden ortak ve sanatkarlarımıza kooperatifimiz aracılığıyla 11 milyon 500 bin lira kredi kullandırmaya kefalet etmiştik. 2016 yılında ortak ve sanatkarlarımıza 17 milyon 500 bin lira kredi kullandırmaya kefalet ettik. Bir önceki yıla göre kredi kullandırma oranımız artış göstermiştir.' dedi.

Özkan, kooperatif ortaklarının kredilerin geri ödenmesinde yüzde 92’ye ulaşıldığını belirterek, 'Kredi geri ödemelerinde kooperatifimiz ortaklarının yüzde 92'si ödemelerini düzenli ve gününde yapmış oldu. Ödemelerin geri dönüşünde oluşan yüzde 8'lik gecikmenin en büyük sebebi ise bölgemizde bir türlü çözümü bulunamayan fındık piyasasının dalgalanmasından kaynaklanmıştır.' diye konuştu.

Özkan, şöyle devam etti:

'2017 yılında Ünye esnaf ve sanatkarlarına toplamda 23 milyon lira kredi kullandırmaya kefalet etmeyi planlıyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımıza devletimizin desteği dün olduğu gibi bu zorlu günlerimizde de devam etmektedir. Ödeme aralığı ve kredi faizi uygun olan devlet destekli kredilerimizden kullanım şartlarını yerine getirebilen tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yararlanmasını bekliyoruz.'

Kaynak: AA