Mordoğan'da Levrek Avı Şenliği Düzenlenecek

İzmir'in Karaburun ilçesinde, amatör balıkçılığı teşvik etmek amacıyla 'Mordoğan Levrek Avı' şenliği düzenlenecek.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açıklamada, Mordoğan'da Kasım, Aralık ve Ocak aylarının en bereketli levrek zamanı olduğunu, sürdürülebilir balık avcılığını teşvik etmek amacıyla her yıl levrek avı şenliği düzenlediklerini belirtti.

Yasal avcılık yöntemleri hakkında farkındalık yaratmayı hedefledikleri şenliğe bu yıl 598 yarışmacının kayıt yaptırdığını ifade eden Başkan Çakır, şenliğin ilçe turizmine hareket kazandırmasını umduklarını söyledi.

Yarın, Doç. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ulaş'ın, 'Balık Avında Yakala Bırak Tekniği' konulu paneliyle başlayacak şenlikte İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü Eğitmen Şefi Samet Bahçeci, 'Balık Pişirme Teknikleri ve Levrek Marine' konusunu anlatacak.

Manavgat Sportif Oltacılık ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Yaren ise, 'Baba Beni Balığa Götür' konulu bir sunum yapacak.

Piyanist Orhan Ozansoy'un da bir konser vereceği yarışma saat 20.00'de başlayacak ve pazar sabahı saat 08.00'de tamamlanacak.

Yarışmada dereceye girenlere altın olta iğnesi ve çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: AA