MATHAP Üyeleri Şehitliği Ziyaret Etti

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platform (MATHAP) üyeleri şehitliği ziyaret etti.

Garnizon, emniyet ve sivil şehitliği ziyaret eden üyeler, Kur'an-ı Kerim okudu.

MATHAP Başkanı İhsan Akın, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada, vatanın birlik bütünlüğü için şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi ve sonrası tüm terör örgütleriyle mücadele eden vatansever halka ve kolluk kuvvetlerine teşekkür eden Akın, şunları söyledi:

'İçişleri Bakanlığımıza, hükümetimize ve ilk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yürüttükleri bu zorlu mücadeleden dolayı teşekkür ediyor, yapılan mücadeleyi canı gönülde destekliyoruz, dün olduğu gibi bugünde haçlı zihniyeti Siyonist, bölme parçalama oyunlarını bozmak için, birlik ve beraberliğimiz için, devletimizin tüm terör örgütleri ile yaptığı, yapacağı tüm mücadelelerin sonuna kadar arkasında ve yanındayız.'

15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti devletine, necip milletine, uçaklarla, tanklarla, bombalarla, mermilerle saldırıldığını belirten Akın, 'İçimizde olup yardım, yataklık yapan hainlerle yapamadıklarını, iç savaş çığırtkanlığı yaparak, kargaşa çıkararak, korku yaratarak, taşeronlar kullanarak, ekonomik savaş açarak, şucu, bucu, diyerek, yapmaya çalışıyorlar. Çukurlar ve yardım yatakçılık yapanlar. Bizler sivil toplum örgütü, yetiştirici, üretici ve çiftçi olarak bu hainliklere asla fırsat vermeyeceğiz.' diye konuştu.

Şehitlerin hiç bir gelecek kaygısı gütmeden dünyada en değerli olan canlarını feda ettiklerini vurgulayan Akın, kaygı duymaları gereken tek şeyin büyük Türkiye'nin bekası, bayrak, ezan, devletin vazgeçilmez mukaddes vatanı ve her karışı kanla sulanmış toprakları olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 2. Ordu Komutanlığında görevli Albay Murat Günel, Akın ve MAHTAP üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Kaynak: AA