KOSGEB Kredilerine Esnaftan Yoğun İlgi

Muğla'da faaliyet gösteren esnaf, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin lira faizsiz kredi başvurularına yoğun ilgi gösterdi.

KOSGEB Muğla ofisini ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’da esnafın kredi almak için yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydetti.

KOSGEB biriminin bu konuda yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirten Vali Çiçek, 'İşletmelerin tüm verileri sisteme girildikten sonra şartları tutanlar belirlenerek ödeme yapılması konusunda bankalara talimatlar verildi. Talep çok fazla ve talepler değerlendirilirken buradaki arkadaşlarımızın hiçbir müdahalesi olmamıştır.' dedi.

Hükümet tarafından işletmelere yönelik 50 bin liralık faizsiz krediden yararlanmak için Muğla genelinde KOSGEB’e 4 bin 991 işletmenin müracaat ettiğini söyleyen Çiçek, şöyle konuştu:

'Müracaat eden her işletmenin bilgileri beyanları doğrultusunda sisteme yüklendi ve kayıtları güncellendi. Krediden faydalanmak isteyen ve hak eden 266 işletme sahibi bu krediden yararlanacak duruma geldi. Bu konuda bankalara gerekli talimatlar verildi. Eğer 266 işletmemiz içerisinden kredi almak istemeyen veya vazgeçen olursa şartları tutan yedek 58 işletmemiz var. Bu yapılan destekler elbette işletmelerini yürütmeleri ve daha ileri götürmeleri konusunda bir destektir. Yeter ki çalışalım, üretken olalım, istihdam sağlayalım ve ürettiğimiz ürünü de değerlendirelim. Bu destekler ile çiftçilerimizin ve esnaflarımızın daha iyi üretim yapacaklarını, Muğla ekonomisini daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.”

KOSGEB Muğla Müdürü Gökhan Akaydın ise, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ziyarete, Çalışma ve İş-Kur Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız katıldı.

Kaynak: AA