Karabük'te Park Çalışmaları

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sosyal yaşam merkezleri ve park çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Başkan Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, soysal yaşam merkezi yapılacak bir yer kaldığını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Vergili, 'Kapullu Mahallesi'nde eski bir okul inşaatı bulunuyor. Yıllarca mahkemesi sürmüş. Oradaki bina ile ilgili izin almaya çalışıyoruz. İzin alır almaz 4-5 ayda yapabileceğimiz bir proje programımız hazır durumda. Diğer mahallelerdeki sosyal yaşam merkezleriyle ilgili problemlerin tamamı yapıldı.

Bugünden itibaren sosyal yaşam merkezlerimizde bin 350'ye yakın kursiyerimiz var. Bunlar sürekli dönüşümlü kursiyerlerimiz. Sosyal yaşam merkezinde vatandaşlarımızın oradaki kurslara ve etkinliklere katılması demek günlük 50-100 kişinin sosyal yaşam merkezlerinde bu etkinliklere katılması demek.' dedi.

- Parklar kötü kullanılıyor

Kentte 80 tane çocuk parkı yaptıklarını anımsatan Vergili, 'Yapılan çocuk parklarının bakım çalışmalarına başladık. O kadar güzel parklar yapmamıza rağmen parklarımız çok kıymetsiz bir şekilde kullanılmakta. Yaptığımız parklarla 5000 Evler Mahallesi'nde yeşil kuşak ortaya çıkardık. 200 metre yürüyerek bir parka gidebiliyorsunuz. Diğer mahallelerde mümkün olduğu kadar yer satın aldık, kamulaştırmalar yaptık. Çocuk parkı problemlerimizi bu şekilde çözdük.'

Kaynak: AA