Kantininde Kasiyer Olmayan Okul

Kırşehir’de şehit Ömer Halis Demir’in adının yaşatıldığı İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri kapısı ve kasiyeri olmayan okul kantinini sosyal sorumluluk bilinci ile kullanıyor. Kantinden elde edilen gelir ise Afgan ailelere yardım için kullanılıyor.

Kantininde Kasiyer Olmayan Okul
Kırşehir’de Kındam Mahallesinde bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından merhum şehit Ömer Halis Demir’in adını alan İmam-Hatip Ortaokulu’nda kantinden yaptıkları harcamalarla geliştirdikleri proje kapsamında öğrenciler, Afganlı ailelere yardımlarda bulunuyor.

“Okul kantininden alış-veriş yapan Vali projenin diğer okullara örnek olmasını istedi”

Okula projenin uygulanabilirliğini görmek için giden Vali Necati Şentürk’te alış-veriş yaptıktan sonra projenin Kırşehir’de yer alan diğer okullara da örnek olmasını istedi.

Vali Necati Şentürk, açıklamasında, “Bu okul yeni açtığımız Ömer Halis Demir İmam-Hatip Ortaokulu, Ömer Halis Demir ne kadar mert, cesur, kahraman ve dürüstse onun adı ile müsemma olan bu okulda eğitim gören öğrencilerde şehit Ömer Halis Demir’i kendilerine örnek alıyorlar. Okul kantinin de çocuklar için gerekli olan malzemeleri okul idaresi alıyor. Kantin var. Kantinci yok. Kasiyer yok. Öğrenciler ihtiyaçlarını alıyor. Sonrasında ise aldığı malzemenin parasını bırakıyor. Bu çok asil bir davranış, çocuklarımızı zorlayan hiçbir etken olmadığı halde aldıkları eğitimle çocuklarımız kendi gönüllerinden alış-verişlerini dürüstçe yapıyor. Kantinde ise çocuklar için zararlı olabilecek hiçbir gıda ürünü satılmıyor. İnşallah bu kantin diğer okul kantinlerine de örnek olur” dedi.

Okul müdürü ise başlatılan kampanyaya Afganlı ailelerinde ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

Okulda başlatılan sosyal sorumluluk projesi hakkında düşüncelerini açıklayan 5. Sınıf öğrencilerinden Meryem Azra Korkmaz, Hatice Sude Savaş ve Yusuf Erdem Buğday düşüncelerini şöyle açıkladı:

“Kantinin olmama sebebi müdürümüzün bizlere güvenmesi, ilk önce çok şaşırdık. Ama sosyal sorumluluk kazandık. Allah bizleri görüyor ve haram lokma yiyemeyiz. Ürünlerin yazılı fiyatlarına bakarak istediğimiz alıyoruz. Biriken paralardan da fazla verdiysek para üstümüzü alıyoruz. Allah bizlere eğer okul idaresini kandırıyorsak bunun hesabını bizlere sorar”.

Öte yandan, okula ziyarette bulunan Vali Necati Şentürk, sınıfları dolaşarak Fen Dersleri ve alan derslerinde başarılı olan öğrencilerle ilgilenerek onlara laptop ve altın hediye etti.

Kırşehir’de FETÖ’ye ait olduğu bilinen okul darbe girişimi günü darbecilere karşı duran ve şehit olan Ömer Halis Demir adı ile isim değişikliği yapmıştı. Okula 31.03.2016 tarihinde kayyum atanmıştı.
Kaynak: İHA