FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Giresun'daki soruşturma kapsamında bugüne kadar 138 polis hakkında işlem yapıldı.

Giresun'da, İl Emniyet Müdürlüğünde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 138 polis hakkında adli ve idari işlem yapıldığı, bunlardan 52'sinin ise tutuklandığı bildirildi.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, Giresun Emniyet Müdürlüğünde görevli 138 polisten 117'si meslekten ihraç edildi.

Polislerden 21'nin görevden uzaklaştırıldığı, bunlarla ilgili adli ve idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilenlerden aralarında bir emniyet müdür yardımcısının da bulunduğu 52 polisin ise tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Bu arada, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığınca devam eden soruşturma kapsamında kentte 2 avukat ile İstanbul'da da haklarında yakalama kararı bulunan 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Avukatlar hakkında daha önce de işlem yapıldığı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları öğrenildi.

4 Ocak tarihinde 'ev abisi' olduğu iddiasıyla Çorum'da gözaltına alınan bir kişinin de Giresun'da çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı bildirildi.
Kaynak: AA