Fatih’te surların bir kısmı yola çöktü

İstanbul Fatih’te Sulukule Caddesi’nde tarihi surların bir kısmı yola çöktü.

Fatih’te surların bir kısmı yola çöktü
Fatih’te surların bir kısmı yola çöktü
İstanbul Fatih'te Sulukule Caddesi'nde tarihi surların bir kısmı yola çöktü. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Cadde iki taraftan da kapatıldı.İlk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanma bulunmuyor.

Topkapı Sulukule Caddesi'nden geçen öğrenci servisinin önüne tarihi surlardan büyük bir parça düştü.

Servisin sürücüsü düşen sur parçalarını görür görmez frene asılarak, servisin içindeki öğrencilerin yaralanmasına hatta can kayıplarının yaşanmasına engel oldu. Araç içinde sakin bir yolculuk yapan öğrenciler ise yaşanan olay anında büyük panik yaşadı.

Servis, düşen parçaya çarparak durabildi. Facianın bir kaç saniye ile atlatıldığı olayda ölen yada yaralanan olmadı. Öğrenciler kaza nedeniyle korku yaşadı.

Çökme esnasında tarihi surların yakınında park halinde olan bir servis aracı hasar gördü. Olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri çökmenin meydana geldiği caddeyi iki yönlü kapattı, hasar gören araç ise olay yerinden çekildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken zabıta ekipleri de bölgede çalışma başlattı.

'Yaralanan olmadı sadece bir minibüs vardı'

Surların bir anda düştüğünü ifade eden vatandaş bir, 'Bir etki yoktu düştü, çok normal. Bu kadar büyük boyutta değil, tek tük taşların düştüğünü gördük. Yetkililere haber verdik fakat kimse gelip bakmadı. Yaralanan olmadı sadece bir minibüs vardı, boştu. İçinde kimse yoktu, servis sürücüsü buraya çekmişti. Daha önce biz birkaç kere haber verdik, gelin buraya bakın diye çünkü çok eski taşlar tek tük düşüyor. Bu sefer hepsi birden düştü. Burada geceleri yatan insanlar oluyor, çok sağlam değil. Şu düşen taşların altında birisi bile olabilir' dedi.