Çınar'daki Terör Saldırısı

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına geçen yıl PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ile hayatını kaybeden 5 kişi düzenlenen etkinlikle anıldı Programda saldırının gerçekleştiği yere karanfil bırakan vatandaşlar, teröre tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak 2016'da PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru ile 5 kişi düzenlenen etkinlik ile alındı.

Bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru ve 5 vatandaş için kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarınca anma programı düzenlendi.

Bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırının yapıldığı yere karanfil bırakarak terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, programda yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın saldırısının sivil halka yönelik olduğunu ifade ederek, şehitlerden 3'ünün çocuk olduğunu anımsattı.

Devlet olarak terörle mücadelenin artarak sürdüğünü kaydeden Şanlı, tarih boyunca her zaman huzur şehri olan ilçenin, terör saldırısı nedeniyle terör mağduru olduğunu belirtti.

Devlet olarak terörle mücadelenin artarak devam ettiği kaydeden İsmail Şanlı, sadece PKK, FETÖ, PYD terör örgütlerinin değil, onlara destek olanların, sırtını bunlara dayayarak kazanım elde edenlerin bedel ödeyecekleri, kazanımlarını kaybedecekleri yeni bir dönem ve yeni bir geçiş evresinde olduklarını dile getirdi.

Terörle mücadelenin bu yönü ile artarak devam ettiğini aktaran Şanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Mağduriyetlerin maddi boyutu devletimiz tarafından ödenmiştir. 800'e yakın vatandaş bu menfur terör saldırısında zarar görmüştür. Evleri, dükkanları, bağ ve bahçeleri harap olmuştur. Çok şükür bunlar madden giderilmiştir. Ancak bu terör olayları Çınar tarihinin kara bir lekesi olarak yerini almıştır. Hiçbir Çınarlı bugün burada bu olayı tasvip etmediğini, lanetlediğini, buna sebep olan, destek olan insanları da kınamak üzere burada bulunmaktadır. Böyle elim bir olaya sebebiyet veren terör örgütünü, yandaşlarını, destekçilerini telin ediyoruz, lanetliyoruz.'

Güneydoğu Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Seyithan Karadağ da terör örgütünü lanetlediklerini aktararak, 'Terör kimden gelirse gelsin daima karşısında olacağız. Allah'ın izni ile dökülen her damla kanın hesabını soracağız. Terör insanlık suçudur, terör ocak söndürür. Terörün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.' ifadelerini kullandı.

Elinde 'Katil PKK-HDP' dövizi bulunan ve patlamada yeğenleri Murat Alper Açıkgöz ve Ecrin Açıkgöz'ü kaybeden Perişan Yılmaz ise hiç kimsenin 1 yaşındaki bebeği öldürme hakkına sahip olmadığını belirterek, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Anma programı, şehitler için okunan mevlidin ardından sona erdi.

Çınar İlçe Emniyet Amirliği ile lojmanlarına 13 Ocak'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 polis memuru şehit olmuş, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 48 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA