Ceyhan'da Suriyeli Öğrencilere Yardım

Ceyhan ilçesinde iki ayrı okulda öğrenim gören 60 Suriyeli öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Ceyhan'da Suriyeli öğrencilerin öğrenim gördüğü Gazi Osman Paşa ve Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada il genelinde 150 bin Suriyeli vatandaşın bulunduğunu hatırlatarak, okula gitmesi gereken öğrencileri kurulan ekipler tarafından tespit edildiğini belirtti.

Eğitim çağındaki çocuklara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

'2016-2017 eğitim öğretim yılında 23 bin Suriyeli öğrencinin okullara kaydı yapıldı. Şu anda ülkemizde 3 milyona yakın Suriyeli yaşıyor, ilimizde de 150 bin Suriyeli yaşadığını biliyoruz. Bu 150 bin kişinin yaklaşık 50 bini eğitim çağındaki çocuklarımız ve gençlerimiz. Biz bu çocukları kendi çocuklarımız gibi okullaştırmak, bir okulda seviyelerine göre okutmak ve bunlara eğitim aldırmak zorundayız. 2014 yılından itibaren yaptığımız çalışmalarla 23 bin Suriyeliyi okullaştırdık. Bu çocukların bir kısmını geçici eğitim merkezi diye tarif ettiğimiz 23 ayrı okulda eğitimlerini sürdürüyorlar. Bununla birlikte özelikle bu yıl eğitim öğretim yılı başından itibaren ortaokul 1. ve lise 1. sınıflara kendi resmi okullarımıza kaydetmeye çalışıyoruz. İlimizde şuanda resmi okullarda 4 bin 500 Suriyeli çocuk eğitimini sürdürüyor. Toplam 23 bin öğrenciyi okullaştırdık.'

Akpınar, Ceyhan ilçesinde 518 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak her ay 60 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunulduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardında öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Kaynak: AA