Afete Hazır Türkiye Projesi

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün, 'Afetlere Hazır Türkiye Projesi' kapsamında başlatmış olduğu eğitimlere devam ettiği bildirildi.

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 'Afetlere Hazır Türkiye Projesi' ile düzenlenen eğitimlere Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü ile devam edildiği aktarıldı.

Müdürlük bünyesindeki personel ve kursiyerlere projenin ilk ayağı olan afete hazır birey ve aile eğitimi ile eğitimlere başlandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Uzmanlar tarafından verilen eğitimde, afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı bir şekilde ele alındı. Eğitimlerde ayrıca, afetlerden zarar almadan veya en az zararla kurtulabilmek için, bu anlamda alınacak tedbirlerin önemine vurgu yapıldı. Eğitimin ardından son olarak uzman personeller öncülüğünde, tüm personel ve kursiyerlerin katılımıyla tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.'

Kaynak: AA