Suriyeli Kız Kardeşler Yanıklarından Kurtulmak İstiyor

Suriye’nin Halep kentinde savaş uçaklarının hava saldırısı sonrasında çıkan yangında vücutları yanan Gazva ile Rimez Bestani adlı kız kardeşler yanık izlerinden tamamen kurtulmak istiyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşamlarını sürdüren 10 yaşındaki Gazva ve 8 yaşındaki Rimez Bestani, vücutlarındaki yanıklar nedeniyle kaşıntı olduğunu ve bu durumdan kurtulmak istediklerini söyledi.



Baba Muhammed Bestani (44), kızları Gazva ve Rimez Bestani’nin hava saldırından sonra evlerinde yangın çıkması sonucu kol, bacak, göğüs ve sırtlarından yandığını izlerinin ise hala kaldığını söyledi.



Olayın ardından, Halep’te tedavilerinin yapıldığını ve daha sonra Cilvegözü’nden Türkiye’ye getirilerek Gaziantep’te çocuk hastanesinde yanık tedavisi gördüklerini belirtti.

Bestani, “Eşim İmen ve çocuklarımda evde değildi. Sadece iki kızım evdeydi. Uçak bomba attı. Bombanın düşmesi ile yangın çıktı. Daha sonra çocuklarımı kurtardık. Ancak vücutları yanmıştı. Onlara baktıkça üzülüyorum. Bu çocukların suçu nedir” dedi.

Aynı evde 6 çocukla birlikte toplam 9 kişi yaşadıklarını belirten Bestani, 2 sene önce Halep’teki olayın hala izlerini taşıdıklarını kaydederek, "Çocuklarım savaşın izlerini vücutlarında taşıyor. Burada savaştan uzak, güven ve huzur içindeyiz. Çocuklarım vücutlarındaki yanık izleri bizleri üzüyor. Tedavi oldular ancak izlerden de kurtulmak istiyoruz. Çocuklarım gittikleri Suriye okulunda mutlu değiller. Bazı öğrencilerin farklı bakışları onları üzüyor. Savaş çok ailenin yaşamını bozduğu gibi çocuklarımda da derin iz bıraktı. Tek isteğim. vücutlarındaki yanık izlerinden kurtulmalarıdır" dedi.

Kaynak: İHA