Singapur Terör Bağlantısı İddiasıyla 8 Endonezyalıyı Sınır Dışı Etti

Singapur'un terör örgütü DEAŞ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle 8 Endonezya vatandaşını sınır dışı ettiği bildirildi.

Riau Adaları Emniyet Müdürü Sambudi Gusdian, Singapur'dan sınır dışı edilen 8 Endonezya vatandaşının, Malezya'ya gönderildiğini ve burada gözaltına alındıklarını açıkladı.

Gusdian, 'Sınır dışı edilen 8 kişiden birinin telefonunda DEAŞ bayrağı, örgütün operasyon ve bomba sistemi fotoğrafları tespit edildi.' dedi.

Grubun 7 Ocak'ta Malezya'dan Tayland'a girdiği, 10 Ocak'ta da Singapur'a girmeye çalışırken, gümrükten geçemeyerek Malezya'ya geri gönderildiği belirtildi.

Bugün Malezya'dan Endonezya'ya gönderilen şüphelilerin, terörle mücadele için kurulan Densus 88 ekibi tarafından sorguya alınacağı bildirildi.

- 418 kişinin pasaport başvurusu reddedildi

Batam Göçmenlik Bürosu geçen hafta açıkladığı raporda, 2016 yılında toplam 418 Endonezyalının pasaport başvurularının DEAŞ'a katılma olasılıklarından ötürü reddedildiğini duyurmuştu.

Endonezyalı yetkililer, şimdiye kadar yaklaşık 600 Endonezyalının DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye gittiğini, bazılarının çatışmalarda hayatını kaybettiğini, bazılarının da ülkeye geri döndüğünü açıklamıştı.

Kaynak: AA