Ressamların Tuvali Ve Şövalesi Dursunbey'den

Türkiye'nin önemli kereste pazarlarından biri konumunda bulunan Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir üretici, yılda ürettiği 12 bin şövale ve 18 bin tuvali, ülkenin dört bir yanındaki ressamlara ulaştırıyor Yurt dışına açılma kararı alan üretici Çanakçı: 'İhracat için numunelerimizi gönderdik. Kabul görürse dış satıma başlayacağız. Yabancı ressamlar da bizim ürünlerimizi kullanabilecek'

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ürettiği şövale ve tuvalleri ülkenin dört bir yanına satan üretici, ürünlerini yurt dışındaki ressamlara da ulaştırmak için girişimlere başladı.

Türkiye'nin önemli kereste pazarlarından olan, ülkenin en kaliteli karaçam ağaçlarının yetiştiği Dursunbey'de mobilya ve ahşap sektörü giderek gelişiyor.

Kereste dışında katma değeri yüksek ahşap ürünlerin de üretilmeye başlandığı ilçede yıllardır ressamlar için boyayla fırça kadar vazgeçilmez olan tuval ve şövale imalatı yapan Adnan Çanakçı, AA muhabirine, 29 yıldır ahşap sektöründe çalıştığını, 17 yıldır da ressamlar için şövale ve tuval imal ettiğini anlattı.

Ülkenin her yerine ürün gönderdiklerini belirten Çanakçı, 'Yurt içinde doğrudan satıcıya ya da kullanıcıya veriyoruz. Yıllık 12 bin şövale ve 18 bin tuval üretiyoruz. Tuvallerin büyük çoğunluğunu profesyonel üretiyoruz ve ressamların kullanabileceği özellikte oluyor. Şövalede ise profesyonel olanı da üretiyoruz normal olanı da. Sergi şövalesi de üretiyoruz.' dedi.

Temmuz ve Ağustos ayı haricinde üretimlerinin yoğun olduğunu anlatan Çanakçı, okulların tatile girmesiyle sektörün de bir nevi tatile girdiğini söyledi.

Şövalede 6 çeşit, tuvalde ise farklı ebatlarda üretim yaptıklarını dile getiren Çanakçı, ürünlerinin uygun fiyat ve yüksek kalitede oluşu nedeniyle yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

- İhraca yönelik girişimler

İhracata yönelik girişimlerde de bulunduklarını bildiren Çanakçı, 'Bazı ülkelere ihracat için numunelerimizi gönderdik. Kabul görürse dış satıma başlayacağız. Yabancı ressamlar da bizim ürünlerimizi kullanabilecek.' dedi.

Başta Çin olmak üzere, Uzakdoğu ülkelerinden gelen kalitesiz ürünlerin sektöre ciddi zarar verdiğini belirten Çanakçı, bazı firmaların bu ürünleri yerli ürün olarak pazarladığına dikkati çekti.

Çanakçı, ürünlerine talebin her geçen gün arttığını, bu aralar en fazla Güneydoğu illerinden sipariş aldıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA