Osmangazi 2017 İçin Kentsel Dönüşüm Yılı Olacak

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, 2017 yılının Osmangazi ilçesi için kentsel dönüşüm yılı olacağını söyledi.

Osmangazi 2017 İçin Kentsel Dönüşüm Yılı Olacak
Bursa’nın en büyük nüfusuna sahip ve tüm ilçelerinin kesiştiği nokta olan Osmangazi ilçesi için yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılının Osmangazi ilçesi için kentsel dönüşüm yatırımlarının yapılacağı yıl olacağını ifade eden AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, “Kentsel dönüşüm ve diğer alanlardaki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Şu anda bazı binalarda sona gelindi. Kentsel dönüşüm adına ciddi bir çalışma var. Vatandaş kentsel dönüşümde yapılanı görmek istiyor. Görmeden "bunu şunu yapacağız" demek olmaz. Gördükten sonra herkes sahip olmak ister. Şu anda Osmangazi’deki Soğanlı kentsel dönüşümünü vatandaşımız gördü. Osmanlı mimarisine uygun 5 katlı binalar yapılıyor. Bursa’nın siluetini bozmayacak, kaliteli ve insanların adımını attığı zaman bahçesine çıkacak proje yükseldi. Bursa’nın genelinde çarpık yapılaşmasının sıkıntısını yaşıyoruz. Ama bunların hepsi düzelecek. Zamanla sağlam, modern ve Bursa’ya uygun yapılan ortaya çıkacaktır. Halkımızın da burada desteğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Soğanlı Mahallesinde başlayan kentsel dönüşüm, Demirkapı’da devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, Demirkapı projesinin şu anda bakanlık onayında olduğunu ve son noktaya gelindiğini söyledi.

Hisar’daki tarihi evleri ve butik otelleriyle çok güzel projeyi Bursa’ya kazandırılacaklarını belirten Yılmaz, arkeoparkın Türkiye’de örneğinin olmayacağının altını çizdi.

Kent Meydanı projesinde kamulaştırma çalışmalarının bittiğini ifade eden Başkan Ali Yılmaz, “2017 yılında temelini atmayı hedefliyoruz. Bursa’ya güzel bir meydan kazandırmış olacağımıza inanıyoruz. Osmangazi Belediyesi 16 vizyon projesine devam ediyor. Şu anda Türkiye’de bir tane bulunan 1326 Panoramik Müzesi’nin ikincisini ama daha büyüğünü Bursa’ya kazandırmak için Osmangazi Belediyesi hummalı bir çalışma içerisinde. 2017 yılının sonunda bunun açılışını gerçekleştireceğimize inanıyorum. Çekirge Meydan düzenlemesi var. Onu da tarihi bölgenin silueti bozmadan 2017 yılı içerisinde yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Büyük merakla beklenen Adrenalin Park projesinin de İnkaya bölgesine yapılacağını ifade eden Yılmaz, manzaralı ve doğa ile iç içe sosyal donatı alanlarıyla güzel bir park olacağını belirtti.

Kaynak: İHA