Okul Bahçesi Göle Döndü, Öğrenciler Teneffüse Çıkamadı

Manisa’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle TOKİ İlkokulu’nun bahçesini su bastı. Okulun bodrum katlarını da basan su nedeniyle öğrenciler teneffüslerini sınıflarında geçirmek durumunda kalırken veliler duruma tepki gösterdi.

Okul Bahçesi Göle Döndü, Öğrenciler Teneffüse Çıkamadı
Manisa’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur sabaha kadar devam etti. Sağanak yağış nedeniyle Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan TOKİ İlkokulu bahçesini de su bastı. Yetkililere haber veren okul yönetimi ve veliler, kimsenin gelmemesi üzerine suya girerek logarları açmaya çalıştı. Ellerinde kazmalarla okul bahçesindeki logarları arayan öğretmenler ve veliler, suyu tahliye etmek için büyük bir çaba sarf etti. Okulun bodrum katlarını da su basması nedeniyle, bir kaza yaşanmaması için öğrenciler ders aralarını sınıflarında geçirmek zorunda kaldı. Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen TOKİ İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Esin Mora, "2006-2007 yılından beri, her yağmur yağdığında bu okulumuzu sürekli su basıyor. TOKİ çevresinde logar olmadığı için sular sürekli okula geliyor. Biz kendi çabalarımızla bu durumu aşmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesinden yardım istiyoruz. Çocuklarımız teneffüse çıkamıyor. Taşımalı öğrencilerimiz var. Yemekhanemizi su bastı. Öğrencilerimiz etrafımız su çevrili bir vaziyette okumaya çalışıyor" diye konuştu.

Okula gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri su baskınıyla ilgili incelemelerde bulundu. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin itfaiye ekiplerine ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresine (MASKİ) haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekipler logarları açarak suyu tahliye etti.
Kaynak: İHA