Hırvatistan'da İhtiyaç Sahiplerine Kışlık Kıyafet Yardımı

Başkent Zagreb'de etkisini devam ettiren aşırı soğuklar nedeniyle ihtiyaç sahiplerine kışlık mont yardımı yapıldı.

Balkan ülkelerinden Hırvatistan'da etkisini devam ettiren dondurucu soğuklar nedeniyle ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası düzenlendi.

Başkenti Zagreb'de sıfırın altında seyreden hava sıcaklıklarında üşümemeleri için birçok ihtiyaç sahibine kışlık mont yardımı yapıldı. Sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasına çok sayıda Zagrebli ilgi gösterdi.

Zagreb'deki Tkalcicevoj sokağı üzerinde bulunan Serbest İmalat Alanında (PMS) kurulan stand, birkaç saat içerisinde kışlık mont yardımı almak isteyenlerle doldu taştı.

PMS'in sahibi Marta Grbesic, sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasına dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 'Ekmek ve süt alacak durumu olmayanların kışlık giysisi de yoktur.' dedi.

Gönüllü vatandaşların PMS'in önünde kurulan giysi askısına kışlık mont bağışladığını aktaran Grbesic, ihtiyaç sahiplerinin gelip kendilerine en uygun montu seçebildiğini söyledi.

Kışlık mont yardımı alan Dragica, zorlu kış günlerinde giyecek bulmakta sıkıntı yaşadığını belirterek, 'Maddi gelirim yok denecek kadar az. Kızım, oğlum ve gelinim için de mont aldım. Bu tarz yerlerin şehrin farklı alanlarında kurulması gerekir.' diye konuştu.

Hafta başında başlatılan kampanya kapsamında, çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşıldı.
Kaynak: AA