Diyarbakır'da Okullara 33 Spor Sahası Yapıldı

Vali Hüseyin Aksoy:'Gençlerimizin spor tesislerinde yakın olması, terör olaylarından uzak kalması adına bu sahaların yapımını önemsiyoruz'.

Diyarbakır'da Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen, Valilikçe yürütülen, 'Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve Rehabilitasyonu' Projesi kapsamında 33 spor sahası yapıldı.

Spor sahalarının özellikle dezavantajlı grupların yoğun olarak yaşadığı yerlerde yapılması için, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği yapılması amacıyla imzalanan protokol ile Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında kurulan spor sahaları çocuk ve gençlerin kullanımına sunuldu.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Anadolu Lisesini ziyaret ederek, okulda yapımı tamamlanan halı saha, basketbol ve voleybol ile tenis sahasını inceledi.

Aksoy, Kalkınma Bakanlığı programı çerçevesinde Valilik emrine aktarılan kaynaklarla okulların uygun olan bahçelerine spor tesislerinin kurulduğunu belirterek, bu kapsamda il genelinde 33 spor tesisinin gençlerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Proje ile halı saha, basketbol-voleybol ve tenis sahalarını hizmete açtıklarını aktaran Aksoy, şunları belirtti:

'Gençlerimizin spor tesislerinde yakın olması, terör olaylarından uzak kalması adına bu sahaların yapımını önemsiyoruz. 3,5 milyon lira kaynağı bu alanlarda kullandık ve gençlerimizin istifadesine sunduk. Bu anlamda gençlerimizin olumsuz ortamlardan uzak kalması ve spora ilgi duymaları adına tesislerimizi daha iyi bir noktaya taşıma gayretlerimiz devam edecek.'

Kalkınma Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bu kaynakların Valilik emrine aktarılması nedeniyle teşekkür eden Aksoy, özelikle Gençlik ve Spor Bakanlığına ait spor tesislerinin tadilatı için 16 milyon liralık kaynağın da Valilik emrine gönderildiğini ve bununla spor tesislerinin onarıldığını ve yenisinin yapıldığını aktardı.

Aksoy, okullardaki spor tesislerinden sadece okuldaki öğrencilerin değil, okul dışında da gençler ile dezavantajlı grupların da faydalanmasını sağlamak, bu ve benzer yatırımlarla çocukları ve gençleri spora yönlendirmek istediklerini belirtti. Aksoy, bu sayede hem onların spor alanındaki yeteneklerinin ortaya çıkarılacağını hem de gençlerin ve çocukların olumsuz birtakım ortamlardan etkilenmelerinin önleneceğini ifade etti.

Aksoy ve beraberindekiler daha sonra halı sahada futbol oynayan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA