Büyükşehir Ve Valilikten Tütün Kullanımıyla Ortak Mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği, tütün kontrolü, sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konularında ortak projeler yürütecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği, tütün kontrolü, sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konularında işbirliği yapacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dün akşam toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde tütün kontrolü (sigara ve nikotin bırakma), sağlıklı beslenme ve obeziteyle mücadele konularında konferanslar düzenlenmesine ilişkin Başkanlık yazısı kabul edildi.

Büyükşehir ile Ankara Valiliği, proje kapsamında doktor, psikolog ve diyetisyen ile ilaç ve poliklinik hizmetleri konusunda uygulamalara destek sağlayacak.

Toplantıda EGO Genel Müdürlüğüne ait 20 otobüsün, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne 'iz bedeli' karşılığında 1 yıl süreyle kiralanmasına da karar verildi.

Karşıyaka Mezarlığı'nda D-7 (meccane-kimsesizler mezarlığı) adasının tekrar define açılmasına karar veren Belediye Meclisi, şehit mezarlarının mermer üst yapılarının yapılması önerisini de oy birliğiyle kabul etti.

Toplantıda Sincan'daki Esenler Sulama Göleti'nin kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle yıkılması karara bağlandı. Ankara ile Ukrayna'nın Dnipro kenti arasında dostluk ve işbirliği protokolü imzalanması da Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak: AA