Bu Kez Tersi Oldu

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Sameteli köyü çevresindeki ormanlık alanda, Çan ve Yenice ilçesinden 10 avcı ile köylüler, traktörlerle karı temizleyip yiyecek sıkıntısı çeken hayvanlar için yem ve ot bıraktılar.

Bu Kez Tersi Oldu
Çanakkale’nin Çan ilçesi köylerinden Sameteli köyü, Yaykın köyü, Karakoca Köyü ile Yenice ilçesi köylerinden Çal ve Yukarı Karaaşık köyü avcılarının oluşturduğu ‘Değirmendere Yangın Timi’nin düzenlediği faaliyette, yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Çan ilçesine bağlı Sameteli köyünde toplandıktan sonra Çan-Yenice arasındaki ormanlık alanlarına traktörler ile hareket ettiklerini belirten fahri av müfettişi Mehmet Şevik “Yenice ve Çal köyündeki avcı arkadaşlarla otak beraber toplaşıp böyle bir etkinlik düşündük. Doğadaki yaban hayvanlarının mağdur olduğu için 15 günden beri kış olduğu için bölgemizde. Sağ olsun her köyden avcı arkadaşlar geldi. Desteklediler bizi yem getirdiler arpa, buğday, mısır gibi. Köyde de büyüklerimiz bize destek oldu. Bugün böyle güzel bir çalışma yaptık. Bundan da çok memnun olduk. Herkese de öneririz bölgesinde kış olanlara” dedi.

Traktöre takılan aparat yardımı ile zeminin açılmasının ardından Avcılar ve köylüler ile birlikte yaban hayvanlarına yem bıraktıklarını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdür Vekili Ümit Elçin “Bugün burada Milli Parklar, Avcı Dernekleri ve köylüler ile birlikte bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinlikte Çanakkale için yaklaşık 15 gündür karlı geçiyor. Bu dönemde hayvanlar gıda bulmakta hakikaten çok zorluk çekti. Bizde hem Avcılar hem Milli Park ve köylü vatandaşlar olarak bu yaban hayvanlarına bir destek çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmada Yaklaşık 300 kg buğday, 200 kg mısır ve 10 adet yonca ve saman balyasını doğaya bıraktık. İnşallah yaban hayvanlarına bir desteğimiz olacak. Avcı arkadaşlarımızın ve köylülerin bu davranışı bir örnek olur” dedi.

Faaliyetin ardından, Değirmendere Yangın Timi avcılarına, her köy muhtarlığı adına temsilcileri olan avcılara ve etkinliği organize eden Sameteli Köyü Fahri Av Müfettişi Mehmet Şevik’e teşekkür plaketi verildi.

Törende konuşan Elçin” Yapmış olduğunuz bu iyi davranıştan ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Çünkü yaban hayvanları şuanda kış koşullarında hakikaten çok zor durumdalar. Siz bu faaliyet ile küçükte olsa bir destek oluyorsunuz. Bu hayvanlar çünkü bildiğiniz gibi doğada yem bulamıyorlar şuanda. Daha aşağı bize yakın bir yerlere geliyorlar.Belli bölgelere sizde bu bıraktığınız yemlerle onlara bir nebze olsun onlara yaşama sansı sağlıyorsunuz” dedi.

Etkinliğe Uzunalan Avcılar Derneği Başkanı Burhan Uğur ile Çan ve Yenice ilçesinden avcılar katıldı.

Yaklaşık 15 gündür karla kaplı bölgede bırakılan yemler, hem yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılayacak hem de küçük hayvanlar için barınma alanı oluşturacak. Yaklaşık 40 avcının katıldığı etkinlikte 300 kilo buğday, 200 kilo arpa, 200 kilo mısır, 10 adet yonca ve ot balyası etrafa saçıldı.
Kaynak: İHA