Bilecik'te 'Mesleki Eğitim Ve İstihdam Eğilimini Belirleme' Çalıştayı

Bilecik'te, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 'Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme' çalıştayı sona erdi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, meslek yüksek okullarına sınavsız geçişin kaldırılmasının öğrencileri akademik yönden de gayretli olmaya iteceğini belirtti.

Çalıştayda öne çıkan noktalar hakkında bilgi veren Durmuş, şunları kaydetti:

'Sınavsız geçişin yerine alanıyla ilgili tercih yaptığında öğrenciye ek puan verilecek. Bakanlığımız, Mesleki Eğitim Merkezlerini zorunlu eğitim kapsamına almıştır. Dolayısıyla bu merkezler, daha işlevsel hale gelmiştir. Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu sayesinde her sektör, kendi ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirebilecek. Çünkü sektör temsilcilerimiz bu kurula dahil olabiliyorlar ve okulumuzu, okul müdürü ile beraber sektör temsilcilerimiz, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, ticaret sanayi odalarımız, yönetebiliyorlar. Çalıştayda, bir protokol imzalanarak bu kurulların kurulması konusunda bir görüş birliği ortaya çıktı. Öğretmenlerimize de hizmet içi eğitimlerin sektörle birlikte planlanarak verilmesi görüşü benimsendi.'

Durmuş, öğretmenlerin sektörleri iyi tanırsa öğrencileri de iyi tanıyacağını, onları sağlıklı şekilde yönlendirebileceklerini ve sektör temsilcilerinin artık okullarla daha sıkı iş birliği içinde olacaklarını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, çalıştaya katkı sağlayan kamu kurumu ve özel kuruluş temsilcilerine plaket ve katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA