15 Temmuz Fotoğrafları Sinop Üniversitesine Emanet

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz' sergisinde yer alan fotoğraflar, Sinop Üniversitesine teslim edildi.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz' sergisinde yer alan fotoğrafları, düzenlenen törenle Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'a teslim etti.

Rektör Dalgın, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Tarihe ışık tutacak fotoğrafların, üniversitelerinin farklı etkinliklerinde zaman zaman sergileneceğini söyledi.

Her biri bir birinden değerli belge niteliğindeki fotoğrafların, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini tüm çıplaklığıyla kamuoyuna aktardığını ifade eden Dalgın, 'Ben bu eserlerin ortaya konulmasında büyük emekleri bulunan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.' dedi.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise fotoğrafların birer eser haline dönüştürülmesinde Sinop Üniversitesinin kendilerine büyük katkıları olduğunu belirterek, 'Biz de bu fotoğrafların tozlu raflarda değil, bir yerlerde sergilenerek insanlara ulaşmasını istedik. Sağ olsunlar üniversitemiz bizlere bu konuda da yardımcı olacak. Onun için yaklaşık 100 fotoğrafı kendilerine teslim ettik.' diye konuştu.

Kaynak: AA