Türkiye-Güney Kore Diplomatik İlişkilerinin 60. Yılı

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 'TürkiyeGüney Kore Diplomatik İlişkilerinin 60. Yılı ve Kore Kültür Günleri' etkinliği düzenlendi Kore Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Pyun:'Türkiye'nin terör gruplarına karşı mücadelesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini gördüm. Yakın zaman içerisinde Türkiye'nin bu mücadeleyi başarıyla sonlandıracağına inanıyorum'

Kore Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ju Hyun Pyun, 'Türkiye'nin terör gruplarına karşı mücadelesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini gördüm. Yakın zaman içerisinde Türkiye'nin bu mücadeleyi başarıyla sonlandıracağına inanıyorum.' dedi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye-Güney Kore Diplomatik İlişkilerinin 60. Yılı ve Kore Kültür Günleri' etkinliğine katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Prof. Dr. Ju Hyun Pyun, AA muhabirine Diyarbakır'a 8 yıl önce de geldiğini söyledi.

Türkiye ile Güney Kore arasında geçmişe dayanan dostluğun devam etmesini istediklerini belirten Pyun, şöyle konuştu:

'Atalarımızın geçmişe dayanan bir dostluğu var. Bu dostluğun eskide kalmasını istemiyorum. Bunun için genç jenerasyonun olduğu üniversitelerin bu konuda önemli rol alacağını düşünüyorum. Üniversiteler arası değişim programlarıyla daha sağlamlaştırıp ileriye taşınmasını istiyorum. Bu kültürel değişimi daha fazla alana yaymak istiyoruz.'

Pyun, Türkiye'nin güvensiz bir ülke olduğuna ilişkin dışarıda algı çalışması yapıldığını ifade ederek, 'Türkiye'nin terör gruplarına karşı mücadelesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini gördüm. Yakın zaman içerisinde Türkiye’nin bu mücadeleyi başarıyla sonlandıracağına inanıyorum. Türkiye haberlerde gösterildiği gibi güvenlik riskinin bulunduğu bir ülke değil.' dedi.

Türkiye ve Kore halkının kardeş olduğunu ve Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Myung-Ji Üniversitesi öğrencisi San Kang ise 'Biz Türkiye'yi kardeş ülke olarak görüyoruz. Türkiye’ye çok büyük bir teşekkür borcumuz da var.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA